Może mi ktoś wyliczyć pierwiastki rzeczywiste z tych równań 3-ego stopnia w Maple albo Mathematicy ?
dzięki :]
\(\displaystyle{ S ^{3}+0,1688591706 S^{2} + 0,0145351015 S + 0,0043142642 = 0
S^{3}+0,1688591706 S^{2} + 0,0255494810 S + 0,0043142642 = 0
S^{3}+0,1688591706 S^{2} + 0,0365638604 S + 0,0043142642 = 0}\)
Rowania trzeciego stopnia.
- meninio
- Użytkownik
- Posty: 1876
- Rejestracja: 3 maja 2008, o 11:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 467 razy
Rowania trzeciego stopnia.
Sam sobie możesz policzyć używając najlepiej Excela do tego, bo na kalkulatorze to ciężko będzie.
Tu masz wzory:
Tu masz wzory:
Kod: Zaznacz cały
http://www.math.us.edu.pl/~pgladki/faq/node127.html