Naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)= \frac{2}{x-4}+3}\) i rozstrzygnij, które z poniższych równań nie ma rozwiązania:
\(\displaystyle{ f(x)=-3}\)
\(\displaystyle{ f(x)=4}\)
\(\displaystyle{ f(x)=3}\)
\(\displaystyle{ f(x)=3,01}\)
\(\displaystyle{ f(x)=2,999}\)
które z poniższych równań nie ma rozwiązania
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
które z poniższych równań nie ma rozwiązania
f(x)=3.
Wtedy masz wyrażenie postaci \(\displaystyle{ \frac{2}{x-4}}\).Dla pozostałych rozwiązanie będzie,bo została tylko kwestia przesunięć w górę i w dół
Wtedy masz wyrażenie postaci \(\displaystyle{ \frac{2}{x-4}}\).Dla pozostałych rozwiązanie będzie,bo została tylko kwestia przesunięć w górę i w dół