miejsca zerowe funkcji

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Awatar użytkownika
pool
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 185
Rejestracja: 11 lis 2007, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z google :]
Podziękował: 78 razy

miejsca zerowe funkcji

Post autor: pool »

Wyznacz miejsca zerowe funkcji f określonej wzorem:
a)
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{2x-7}{x+11}}\)


b)

\(\displaystyle{ f(x)= \frac{-1}{x+0,3}-0,1}\)
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

miejsca zerowe funkcji

Post autor: Kartezjusz »

Rozwiąż równanie f(x)=0 .Pamiętaj o założeniach
ODPOWIEDZ