par m
-
- Użytkownik
- Posty: 130
- Rejestracja: 21 sty 2008, o 23:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Pomorze
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 28 razy
par m
sprwadz kiedy z pierwszego nawiasu masz 2 pierwiastki,a z drugiego jeden,bo to jest jedyna mozliwosc,jesli maja byc 3 rozne.
Tak na szybko wychodzi mi dla parametru \(\displaystyle{ m=1.}\)
Dla drugiego nawiasu narysuj sobie funkcje f(x)= |x-1|+1=m i odczytaj z wykresu gdzie jest jedno rozwiazanie, a dla pierwszego nawiasu delta>0
---
ups sorka zle przeczytalem,jesli nie musza byc rozne to rozwaz jeszcze czy beda 3 pierwiastki kiedy delta=0 dla pierwszego nawiasu ,a z drugiego nawiasu jedno rozwiazanie kiedy bedzie.
Tak na szybko wychodzi mi dla parametru \(\displaystyle{ m=1.}\)
Dla drugiego nawiasu narysuj sobie funkcje f(x)= |x-1|+1=m i odczytaj z wykresu gdzie jest jedno rozwiazanie, a dla pierwszego nawiasu delta>0
---
ups sorka zle przeczytalem,jesli nie musza byc rozne to rozwaz jeszcze czy beda 3 pierwiastki kiedy delta=0 dla pierwszego nawiasu ,a z drugiego nawiasu jedno rozwiazanie kiedy bedzie.