Znajdz rownanie funkcji g, ktora kazdej liczbie rzeczywistej x przyporzadkowuje wspolczynnik kierunkowy stycznej do wykresu funkcji f o rownaniu \(\displaystyle{ f(x)=x^{3}+x^{2}-5x+7}\)
w punkcie o odcietej x.
Znajdz zbior wartosci funkcji f.
znajdz rownanie funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 1420
- Rejestracja: 11 sty 2008, o 22:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 411 razy
znajdz rownanie funkcji
czyli poprostu funkcja g jest to pochodna funkcji f
\(\displaystyle{ g(x)=3x^{2}+2x-5}\)
\(\displaystyle{ g(x)=3x^{2}+2x-5}\)