jeśli wielomian w(x) dzieli sie przez x+3 i
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 17 lut 2008, o 20:51
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 4 razy
jeśli wielomian w(x) dzieli sie przez x+3 i
jeśli wielomian w(x) dzieli sie przez x+3 i jest reszta 96 to bedzie W(-3)=96 ?
-
- Użytkownik
- Posty: 1420
- Rejestracja: 11 sty 2008, o 22:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 411 razy
jeśli wielomian w(x) dzieli sie przez x+3 i
przecież wczoraj Ci to pisałem:P
jeżeli wielomian W(x) dzielidz przez dwumian ax+b to reszta jaką otrzymasz z dzielenia jest równa \(\displaystyle{ W(- \frac{b}{a} )}\)
w tym przypadku \(\displaystyle{ W(-3)=96}\)
jeżeli wielomian W(x) dzielidz przez dwumian ax+b to reszta jaką otrzymasz z dzielenia jest równa \(\displaystyle{ W(- \frac{b}{a} )}\)
w tym przypadku \(\displaystyle{ W(-3)=96}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 17 lut 2008, o 20:51
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 4 razy
jeśli wielomian w(x) dzieli sie przez x+3 i
heheh no pisales i co z tego ze ja taki tumok jak ze sto razy nie przerobie tego to nie zapamietam