Rozwiąż równanie:

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
aros1990
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 10 sty 2008, o 17:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: złotów
Podziękował: 3 razy

Rozwiąż równanie:

Post autor: aros1990 »

Rozwiąż równanie:
\(\displaystyle{ (x ^{2}+9)(x ^{2}-2x)(x ^{2}+2x+1)=0}\)
rzeszutti
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 7 lut 2008, o 15:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: internet
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 2 razy

Rozwiąż równanie:

Post autor: rzeszutti »

x = 0 lub x = 2 lub x = -1
robert9000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1420
Rejestracja: 11 sty 2008, o 22:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 411 razy

Rozwiąż równanie:

Post autor: robert9000 »

rozkład to:
\(\displaystyle{ (x^{2}+9)x(x-2)(x+1)^{2}=0}\)
wyniki masz podane przez rzeszutti-ego
ODPOWIEDZ