dwumian Newtona

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
pawel89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 2 lut 2008, o 21:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 5 razy

dwumian Newtona

Post autor: pawel89 »

ma tu ciekawe zadanko ktorego nie moge zrobić. Nalezy obliczyc wartość wyrazu w rozwinieciu dwumianu \(\displaystyle{ (\sqrt[4]{2}x^{2}-\frac{\sqrt{3}}{x})^{n}}\), ktory nie zawiera \(\displaystyle{ x}\). Prosze o pomoc i jakies wskazówki
ODPOWIEDZ