dwumian Newtona

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
pawel89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 2 lut 2008, o 21:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 5 razy

dwumian Newtona

Post autor: pawel89 »

ma tu ciekawe zadanko ktorego nie moge zrobić. Nalezy obliczyc wartość wyrazu w rozwinieciu dwumianu \(\displaystyle{ (\sqrt[4]{2}x^{2}-\frac{\sqrt{3}}{x})^{n}}\), który nie zawiera x. Prosze o pomoc i jakies wskazówki
Ostatnio zmieniony 3 lut 2008, o 23:12 przez pawel89, łącznie zmieniany 1 raz.
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

dwumian Newtona

Post autor: wb »

Sprawdź dokładnie treść zadania!
ODPOWIEDZ