Rozwiąż układy nierówności
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: 11 gru 2007, o 22:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 68 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 195
- Rejestracja: 1 sty 2008, o 13:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wielkopolska
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 56 razy
Rozwiąż układy nierówności
\(\displaystyle{ \begin{cases} x (- ; -\frac{3}{2}) \cup ( -\frac{1}{2} ; 1) \\ x (-5 ; -1) \cup ( \frac{1}{2} ; 3) \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ x (-5 ; -\frac{3}{2}) \cup (\frac{1}{2} ; 1)}\)
\(\displaystyle{ x (-5 ; -\frac{3}{2}) \cup (\frac{1}{2} ; 1)}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: 11 gru 2007, o 22:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 68 razy
Rozwiąż układy nierówności
Dzięki, a jak mam coś takiego:
\(\displaystyle{ (x^{2}+12x+35)(2x+1)(3-2x)}\)
to "wężyk", "fala" skierowana do góry? (patrząc od prawej strony), bo \(\displaystyle{ x^{2}}\) na plusie?
\(\displaystyle{ (x^{2}+12x+35)(2x+1)(3-2x)}\)
to "wężyk", "fala" skierowana do góry? (patrząc od prawej strony), bo \(\displaystyle{ x^{2}}\) na plusie?
-
- Użytkownik
- Posty: 1420
- Rejestracja: 11 sty 2008, o 22:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 411 razy
Rozwiąż układy nierówności
po mymnożeniu wyrażeń z X masz przy najwyższej potedze wartość ujemnom, wiec zaczynasz z prawej strony na dole i idziesz w lewo do góry