Nierówności...
a)\(\displaystyle{ (x-1)^3(x+2)^5(x+3)^2>0}\)
B)\(\displaystyle{ X^3+3x^2-4x-12 qslant 0}\)
A tu... Wyznacz częśc wspólną oraz sumę zbiorów A i B jeśli:
\(\displaystyle{ A=x R:(x^2-4)(x^2-1) qslant 0}\)
\(\displaystyle{ B=x R:x^2-4x-5}\)
Nierówności....
- nina90
- Użytkownik
- Posty: 226
- Rejestracja: 4 paź 2007, o 14:39
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 93 razy
- Pomógł: 3 razy
Nierówności....
a) rozwiązaniem wielomiany sa \(\displaystyle{ x\in (\infty;-3) \cup (-3,-2) \cup (1,infty)}\)
b) rozwiązaniem wielomiany sa \(\displaystyle{ x\in (-3,-2\rangle \cup (2,\infty\rangle}\)
zad 2
iloczyn to \(\displaystyle{ x\in \langle-1,1\rangle \cup \langle2,5\rangle}\)
suma \(\displaystyle{ x\in \mathbb{R} \ (-2,-1)}\)
[ Dodano: 5 Grudnia 2007, 19:37 ]
w b) tam gdzie masz od 2 do + nieskończoności ma być 2 domknięte.
a w równaniu na końcu ten przedział jest wyrzucony. jestem jeszcze słaba w korzystaniu z Latex'a i błędy popełniam sorry
b) rozwiązaniem wielomiany sa \(\displaystyle{ x\in (-3,-2\rangle \cup (2,\infty\rangle}\)
zad 2
iloczyn to \(\displaystyle{ x\in \langle-1,1\rangle \cup \langle2,5\rangle}\)
suma \(\displaystyle{ x\in \mathbb{R} \ (-2,-1)}\)
[ Dodano: 5 Grudnia 2007, 19:37 ]
w b) tam gdzie masz od 2 do + nieskończoności ma być 2 domknięte.
a w równaniu na końcu ten przedział jest wyrzucony. jestem jeszcze słaba w korzystaniu z Latex'a i błędy popełniam sorry