Metoda Newtona - układ równań

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
pawik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 9 lis 2007, o 11:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z tamtond

Metoda Newtona - układ równań

Post autor: pawik »

Witam,
mam za zadanie rozwiązać układ równań metodą Newtona.

\(\displaystyle{ x^{2} + y^{2} + z^{2} = 1

2x^{2} + y^{2} - 4z = 0

3x^{2} - 4y + z^{2} = 0}\)


z punktem startowym \(\displaystyle{ (x_{0} , y_{0} , z_{0} ) = (0.5, 0.5, 0.5)}\).

Nigdzie nie znalazłem jakichkolwiek informacji na ten temat. (oprócz 2 źródeł do których linków nie mogę podać...)

Prosiłbym o podanie sposobu rozwiązania zadania, ponieważ muszę napisać program obliczający układ równań tą metodą.
Z góry wielkie dzięki za jakąkolwiek pomoc.
ODPOWIEDZ