Reszta wielomianu

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
leviatan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 14 lip 2007, o 11:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznan

Reszta wielomianu

Post autor: leviatan »

Wyznacz takie wartości m i n, dla których wielomian f(x) jest podzielny przez welomian g(h), gdy:
a) f(x)=6x�*x�-7x�+mx�-3x+2 g(x)=x�-x+n
b) f(x)=x�-x�+nx+m g(x)=x�-nx+1
mat1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3393
Rejestracja: 29 sty 2006, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 466 razy
Pomógł: 197 razy

Reszta wielomianu

Post autor: mat1989 »

dzielimy i resztę przyrównujemy do 0.
ODPOWIEDZ