rozwiąż równanie
- kmarciniak1
- Użytkownik
- Posty: 809
- Rejestracja: 14 lis 2014, o 19:37
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 48 razy
- Pomógł: 183 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 41
- Rejestracja: 25 paź 2016, o 00:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 8 razy
rozwiąż równanie
wyszlo mi tak
\(\displaystyle{ x _{1} = 1
x _{2} = \frac{3}{2}}\)
i nie umiem dalej
\(\displaystyle{ x _{1} = 1
x _{2} = \frac{3}{2}}\)
i nie umiem dalej
- kmarciniak1
- Użytkownik
- Posty: 809
- Rejestracja: 14 lis 2014, o 19:37
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 48 razy
- Pomógł: 183 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 41
- Rejestracja: 25 paź 2016, o 00:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 8 razy
rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ -5 ^{2} -4 \cdot 2 \cdot (-3)
25+24= \sqrt{49} = 7
x1= \frac{5-7}{4} = 1/2
x2 \frac{5+7}{4} =3}\)
\(\displaystyle{ x1 = \frac{1}{2}}\)
x2 = 3
25+24= \sqrt{49} = 7
x1= \frac{5-7}{4} = 1/2
x2 \frac{5+7}{4} =3}\)
\(\displaystyle{ x1 = \frac{1}{2}}\)
x2 = 3
- kmarciniak1
- Użytkownik
- Posty: 809
- Rejestracja: 14 lis 2014, o 19:37
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 48 razy
- Pomógł: 183 razy
rozwiąż równanie
No teraz to już bardzo blisko byłeś.Tylko jeszcze w pierwszym rozwiązaniu musi być minus.
\(\displaystyle{ x _{1} = \frac{-1}{2}}\)
\(\displaystyle{ x _{2}=3}\)
I jeszcze mamy jedno rozwiązanie z pierwszego czynnika.
\(\displaystyle{ x ^{3}=0}\)
\(\displaystyle{ x _{3}=0}\)
\(\displaystyle{ x _{1} = \frac{-1}{2}}\)
\(\displaystyle{ x _{2}=3}\)
I jeszcze mamy jedno rozwiązanie z pierwszego czynnika.
\(\displaystyle{ x ^{3}=0}\)
\(\displaystyle{ x _{3}=0}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 22207
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3754 razy
rozwiąż równanie
Wstawiłem nowe linie dla czytelności, ale wątpliwość mam taką: naprawdę wierzysz w to, co jest napisane w drugiej linijce?diilma pisze:\(\displaystyle{ -5 ^{2} -4 \cdot 2 \cdot (-3)\\
25+24= \sqrt{49} = 7\\
x1= \frac{5-7}{4} = 1/2\\
x2 \frac{5+7}{4} =3}\)
\(\displaystyle{ x1 = \frac{1}{2}}\)
x2 = 3
Skoro tak, to proponuję Ci świetny deal: za każde 49 złotych będziesz ode mnie dostawać 10, czyli więcej niz piszesz , że jest warte.
Czekam jutro na pierwszy przekaz