\(\displaystyle{ 4x^{2}\cdot 6x^{3}}\)
\(\displaystyle{ -\frac{1}{2} y^{3} 8y^{2}}\)
\(\displaystyle{ 7x^{5}y^{2}z (-3xy^{4}z)}\)
\(\displaystyle{ 5x : x}\)
\(\displaystyle{ (-7y) : (-y)}\)
\(\displaystyle{ \frac{1}{3}t^{3}u^{2}w^{2} : (-\frac{2}{3}t^{2}u^{2}w)}\)
Pojęcia nie mam jak sie za to zabrać i o co w tym chodzi :/ jeszcze coś mi z tymi potęgami nie wyszło :/ masakra :p
Masakrycznie to wyglądał twój zapis. Calasilyar
Przedstaw iloczyn i iloraz w postaci jednomianu ;/
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11413
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3155 razy
- Pomógł: 748 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 390 razy
Przedstaw iloczyn i iloraz w postaci jednomianu ;/
\(\displaystyle{ 4x^{2}*6x^{3}=24x^{5}}\)
\(\displaystyle{ -\frac{1}{2}y^{3}*8y^{2}=-4y^{5}}\)
\(\displaystyle{ 5x:x=5}\)
\(\displaystyle{ (-7y);(-y)=7}\)
\(\displaystyle{ \frac{\frac{1}{3}t^{3}u^{2}w^{2}}{-\frac{2}{3}t^{2}u^{2}w}=-\frac{1}{2}tw}\)
\(\displaystyle{ 7x^{5}y^{2}z*(-3xy^{4}z)=-21x^{6}y^{6}z^{2}}\)
\(\displaystyle{ -\frac{1}{2}y^{3}*8y^{2}=-4y^{5}}\)
\(\displaystyle{ 5x:x=5}\)
\(\displaystyle{ (-7y);(-y)=7}\)
\(\displaystyle{ \frac{\frac{1}{3}t^{3}u^{2}w^{2}}{-\frac{2}{3}t^{2}u^{2}w}=-\frac{1}{2}tw}\)
\(\displaystyle{ 7x^{5}y^{2}z*(-3xy^{4}z)=-21x^{6}y^{6}z^{2}}\)