Przedstawienie fukcji potęgami jednomianu

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Maniek116
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 9 lut 2015, o 13:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce

Przedstawienie fukcji potęgami jednomianu

Post autor: Maniek116 »

Witam, potrzebuję pomocy w zadaniu, którego treść brzmi następująco :

Przedstaw funkcję \(\displaystyle{ y=e ^{2x+2}}\) sumą trzech kolejnych potęg jednomianu \(\displaystyle{ x+1}\)

Policzyłem kolejno : \(\displaystyle{ f(-1)=1, f(-1)'=0, f(-1)''=2}\) i otrzymałem wynik \(\displaystyle{ 1+0*(x-2)+(x-2)^2}\) Czyli po wykonaniu działania \(\displaystyle{ 0*(x-2)}\) otrzymam tylko dwie potęgi. Ktoś mógłby powiedzieć mi gdzie robię błąd i ewentualnie napisać mi jakie powinno być rozwiązanie tego zadania ?
ODPOWIEDZ