Wykonaj wskazane działanie:

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
krzysiek1989r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 4 cze 2007, o 15:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Syców

Wykonaj wskazane działanie:

Post autor: krzysiek1989r »

Wykonaj wskazane działanie:
a) (\(\displaystyle{ \frac{1}{m+1}}\) - \(\displaystyle{ \frac{3}{m�+1}}\) + \(\displaystyle{ \frac{3}{m�-m+1}}\))(m - \(\displaystyle{ \frac{2m-1}{m+1}}\))

b) (\(\displaystyle{ \frac{2a�+a}{a�-1}}\) - \(\displaystyle{ \frac{a+1}{a�+a+1}}\))(1 + \(\displaystyle{ \frac{a+1}{a}}\) - \(\displaystyle{ \frac{a�+5a}{a�+a}}\))

Z góry wielkie dzięki za rozwiązanie!
ODPOWIEDZ