Określ liczbę rozwiązań podanego równania w zależności od parametru m.
a) \(\displaystyle{ x^3 + \left( 1-m^2 \right) x - m=0}\)
b) \(\displaystyle{ x^3 + \left( 1-m \right) x^2 - m^2=0}\)
Określ liczbę rozwiązań
Określ liczbę rozwiązań
Ostatnio zmieniony 26 paź 2014, o 18:03 przez olciuszek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 2662
- Rejestracja: 1 gru 2012, o 00:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 369 razy
Określ liczbę rozwiązań
Popraw treść i daj tagi LaTeX-u, bo Twoje pytanie wyląduje w koszu...
Czy chodzi o takie równania?:
a) \(\displaystyle{ x^3 + \left( 1-m^2 \right) x - m=0}\)
b) \(\displaystyle{ x^3 + \left( 1-m \right) x^2 - m^2=0}\)
Czy chodzi o takie równania?:
a) \(\displaystyle{ x^3 + \left( 1-m^2 \right) x - m=0}\)
b) \(\displaystyle{ x^3 + \left( 1-m \right) x^2 - m^2=0}\)
Ostatnio zmieniony 26 paź 2014, o 14:19 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skaluj nawiasy.
Powód: Skaluj nawiasy.