Obliczanie wartości wielomianu

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
starmed
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 10 mar 2014, o 20:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 1 raz

Obliczanie wartości wielomianu

Post autor: starmed »

Oblicz wartość wielomianu
\(\displaystyle{ w(x)= -x^{3}+ 2x^{2}-3x+1}\) dla \(\displaystyle{ x=1}\), \(\displaystyle{ x=0}\), \(\displaystyle{ x=-2}\),\(\displaystyle{ x= \frac{1}{2}}\)
Awatar użytkownika
musialmi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3466
Rejestracja: 3 sty 2014, o 13:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PWr ocław
Podziękował: 382 razy
Pomógł: 434 razy

Obliczanie wartości wielomianu

Post autor: musialmi »

Jaki jest problem? Za iksa podstawiasz odpowiednie wartości i dodajesz liczby.
ODPOWIEDZ