wyrażenia wymierne - parametr

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
asia7725
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 12 paź 2013, o 15:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: POlska

wyrażenia wymierne - parametr

Post autor: asia7725 »

przedyskutuj liczbę rozwiązań ze względu na parametr

\(\displaystyle{ \frac{\left| x\right| }{x+1} = \frac{m-2}{x}}\)

co mam tu zrobić?
Awatar użytkownika
mortan517
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3359
Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 662 razy

wyrażenia wymierne - parametr

Post autor: mortan517 »

Dziedzina i na krzyż. Będzie kwadratowe.
asia7725
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 12 paź 2013, o 15:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: POlska

wyrażenia wymierne - parametr

Post autor: asia7725 »

a co z tą wartością bezwzględną?
Awatar użytkownika
mortan517
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3359
Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 662 razy

wyrażenia wymierne - parametr

Post autor: mortan517 »

Rozpatrz \(\displaystyle{ 2}\) przypadki.
ODPOWIEDZ