wielomian bez pierwiastków wielokrotnych
-
- Użytkownik
- Posty: 251
- Rejestracja: 2 gru 2012, o 20:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Great Plains
- Podziękował: 86 razy
wielomian bez pierwiastków wielokrotnych
Podać przykład niezerowego wielomianu rzeczywistego o współczynnikach naturalnych dodatnich, którego pierwiastkiem jest liczba \(\displaystyle{ \sqrt[3]{-1+\sqrt{2}}+\sqrt[3]{-1-\sqrt{2}}-1}\) i który nie ma pierwiastków wielokrotnych (dwu i więcej krotnych).
-
- Użytkownik
- Posty: 251
- Rejestracja: 2 gru 2012, o 20:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Great Plains
- Podziękował: 86 razy
wielomian bez pierwiastków wielokrotnych
Tylko to \(\displaystyle{ -1}\) trochę mi komplikuje. Możesz doradzić co z nią zrobić?
-
- Użytkownik
- Posty: 251
- Rejestracja: 2 gru 2012, o 20:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Great Plains
- Podziękował: 86 razy