Równania z wart. bezwzględną

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Awatar użytkownika
ckarmel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 8 wrz 2011, o 20:43
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lębork
Podziękował: 22 razy

Równania z wart. bezwzględną

Post autor: ckarmel »

Chodzi mi głównie o samo zaczęcie. Z góry dziękuję za pomoc.

\(\displaystyle{ 1. \left| x\right| = x ^{3}

2. x ^{3} \le \left| x\right|}\)
Awatar użytkownika
mmoonniiaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5482
Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 1470 razy

Równania z wart. bezwzględną

Post autor: mmoonniiaa »

Rozpatrz przypadki:
\(\displaystyle{ x \ge 0 \vee x<0}\)
ODPOWIEDZ