Nierówności - wężyki

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Nierówności - wężyki

Post autor: anna_ »

Pomoc w odczytywaniu przedziałów..
Można ustawić trzy miejsca zerowe wielomianu.
wężyk.png
\(\displaystyle{ \leftarrow}\)kliknij

Proszę nie zmieniać położenia miejsc zerowych wielomianu.

Gdyby ktoś znalazł błąd, proszę o wiadomość na PW.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2018, o 20:49 przez anna_, łącznie zmieniany 4 razy.
Kmitah
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 179
Rejestracja: 16 lut 2012, o 16:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki / Białystok
Podziękował: 23 razy
Pomógł: 28 razy

Nierówności - wężyki

Post autor: Kmitah »

W pierwszym przypadku wartość funkcji z wykresu jest większa od \(\displaystyle{ 0}\), dla \(\displaystyle{ x\in(-4, -1) \cup (3, +\infty)}\), w drugim zaś przypadku funkcja z wykresu przyjmuje wartość mniejszą od \(\displaystyle{ 0}\) lub równą \(\displaystyle{ 0}\) dla \(\displaystyle{ x\in(-\infty, -3]\cup[-1, 1]\cup[3, +\infty)}\). O to chodziło?
ODPOWIEDZ