funkcje wielomianowe

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
koksiu15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 90
Rejestracja: 1 lis 2012, o 20:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Czermno
Podziękował: 25 razy

funkcje wielomianowe

Post autor: koksiu15 »

dla jakich wartosci parametru \(\displaystyle{ m}\) część wspólna przedziałów:
\(\displaystyle{ a)A=(- \infty ;m ^{3} +11m \rangle}\) i \(\displaystyle{ B= \langle 6m ^{2} +6; \infty )}\) jest zbiorem jadnoelementowym
\(\displaystyle{ b)A=(- \infty ;m ^{3}-m\rangle}\) i \(\displaystyle{ B= \langle 2m-2; \infty )}\) jest zbiorem pustym
Ostatnio zmieniony 11 lis 2012, o 18:40 przez loitzl9006, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Używaj nawiasów \langle \rangle.
mat_61
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4618
Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Racibórz
Pomógł: 866 razy

funkcje wielomianowe

Post autor: mat_61 »

Wskazówka:

a) prawy koniec pierwszego przedziału musi być równy lewemu końcowi drugiego przedziału

b) prawy koniec pierwszego przedziału musi być mniejszy od lewego końca drugiego przedziału
ODPOWIEDZ