Hey!a to następne 3 zadanka.
1.
\(\displaystyle{ \frac{3-4x}{x+7}-3qslant 2}\)
3.
\(\displaystyle{ \frac{5}{2x-3}}\)
Rozwiąż nierównosc.....
Rozwiąż nierównosc.....
Ostatnio zmieniony 28 lut 2007, o 00:11 przez adamekk, łącznie zmieniany 1 raz.
- dem
- Użytkownik
- Posty: 596
- Rejestracja: 5 sty 2005, o 21:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
- Pomógł: 17 razy
Rozwiąż nierównosc.....
Na wstępie małe mod info następnym razem temat poleci do kosza, czy to tak ciężko poznać jedna komende
[/b]
ad1.
\(\displaystyle{ \frac{(3-4x)-3(x+7)}{x+7}qslant 0}\)
\(\displaystyle{ (-3+3x)(2-3x) qslant 0}\)
Kod: Zaznacz cały
frac
ad1.
\(\displaystyle{ \frac{(3-4x)-3(x+7)}{x+7}qslant 0}\)
\(\displaystyle{ (-3+3x)(2-3x) qslant 0}\)
Rozwiąż nierównosc.....
prosze rozwiązcie te zadanka:)i wytłumaczcie mi co i jak??
[ Dodano: 4 Marzec 2007, 13:55 ]
a trzecie zadanko zrobicie?? i prosiłbym także o dziedzine i szczegółowe rozwiązanie
[ Dodano: 4 Marzec 2007, 13:55 ]
a trzecie zadanko zrobicie?? i prosiłbym także o dziedzine i szczegółowe rozwiązanie