rozwiąż równanie wielomianowe

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
alamapsaikota
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 2 mar 2012, o 19:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

rozwiąż równanie wielomianowe

Post autor: alamapsaikota »

rozwiąż równanie wielomianowe
\(\displaystyle{ \left( x- \frac{2}{3} \right) \left( 3x ^{2} -2 \right) = 3 \left( x- \frac{2}{3} \right) \left( x-1 \right)}\)
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, o 18:26 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

rozwiąż równanie wielomianowe

Post autor: ares41 »

Wszystko na jedną stronę i wyciąg jeden nawias przed nawias
alamapsaikota
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 2 mar 2012, o 19:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

rozwiąż równanie wielomianowe

Post autor: alamapsaikota »

dzięki;)
ODPOWIEDZ