Równania wielomianowe

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
pawelr
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 lut 2012, o 14:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź

Równania wielomianowe

Post autor: pawelr »

Hej wszystkim,jestem tu nowy nazywam się Piotrek,mam problem z matematyką od zawsze,poprostu matka natura nie obdarzyła mnie umysłem ścisłym,proszę Was drodzy matematycy nie zechcielibyscie pomóc mi z ta dziedziną.Proszę o rozwiązanie tych przykładów bede wdzieczny.
a) 2x\(\displaystyle{ ^{3}}\)- 12x\(\displaystyle{ ^{2}}\) + 18x=0
b)x\(\displaystyle{ ^{5}}\)- 16x=0
c) 7x\(\displaystyle{ ^{3}}\) -7x\(\displaystyle{ ^{2}}\) +7x-7=0
d)12x\(\displaystyle{ ^{3}}\) + 4x\(\displaystyle{ ^{2}}\)-3x-1=0
marika331
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 395
Rejestracja: 22 paź 2009, o 09:51
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kutno
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 38 razy

Równania wielomianowe

Post autor: marika331 »

W a i b wyłączyć najpierw x przed nawias-- 25 lut 2012, o 15:42 --c) z pierwszych dwóch wyrazów wyłączyć przed nawias \(\displaystyle{ 7x ^{2}}\) a z trzeciego i czwartego 7x
podobny sposób w d
pawelr
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 lut 2012, o 14:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź

Równania wielomianowe

Post autor: pawelr »

Proszę jezeli mogłabys mi to zrobic bede wdzieczny,prosze o priv o odpowiedz,ja tego nie umiem naprawde!!
ODPOWIEDZ