rozwiaż wielomian
rozwiaż wielomian
mam do rozwiazania wielomian ale wynik wychodzi zły. Dziele go na dwa nawiasu a nastepnie wyciagam przed nawias z pierwszego nawiasu \(\displaystyle{ x ^{2}}\)a z drugiego 2
ale wyniki mi złe wychodza.Prosze o rozwiazanie
\(\displaystyle{ x^{3}+5 x^{2} +2x -8 =0}\)
ale wyniki mi złe wychodza.Prosze o rozwiazanie
\(\displaystyle{ x^{3}+5 x^{2} +2x -8 =0}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: 17 lip 2011, o 22:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: lubelskie
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 1 raz
rozwiaż wielomian
Przytoczę radę, która sam w innym temacie - w momencie, gdy suma współczynników jest równa zero pierwiastkiem jest \(\displaystyle{ 1}\).
\(\displaystyle{ 1+5+2-8=0}\)
\(\displaystyle{ 1+5+2-8=0}\)
rozwiaż wielomian
i tak nie wiem o co chodzi z ta jedynka. Od pierwszego postu ktos pisze ze 1 ale nie musze zobaczyc zadanie zeby zrozumiec
-
- Użytkownik
- Posty: 16323
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3245 razy
rozwiaż wielomian
Poczytaj teorię, to zrozumiesz.
Kod: Zaznacz cały
http://pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzenie_Bézouta
rozwiaż wielomian
ale czy to nie jest forum pomocy?a nie pouczania?
Ja jestem wzrokowcem i rozumiem zadania gdy patrze na nie a nie ja ktos mi slowami tlumaczy a jak nie rozumiem to poucza
Ja jestem wzrokowcem i rozumiem zadania gdy patrze na nie a nie ja ktos mi slowami tlumaczy a jak nie rozumiem to poucza
rozwiaż wielomian
To nie jest gotowiec. Próbowałam sam rozwiązac to zadanie. Jednak nie wyszlo mi dlatego poporsiłam o rozwiązanie. Nie rozwiąze tego bo nie umiem