nierówność czwartego stopnia

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
undos
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 21 gru 2011, o 16:33
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

nierówność czwartego stopnia

Post autor: undos »

Witam.
Mam problem z tego typu nierównością:


\(\displaystyle{ 360000 \cdot x^4 -7500 \cdot x^2 \ge 1,8225}\)

Nie potrzebuję rozwiązania krok po kroku, tylko konkretny wynik.
Ktoś jest mi w stanie mi pomóc?
Ostatnio zmieniony 21 gru 2011, o 17:03 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
miodzio1988

nierówność czwartego stopnia

Post autor: miodzio1988 »

undos
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 21 gru 2011, o 16:33
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

nierówność czwartego stopnia

Post autor: undos »

Dziękuję serdecznie
ODPOWIEDZ