Wykres funkcji

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
kiler69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 15 sty 2010, o 19:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 13 razy

Wykres funkcji

Post autor: kiler69 »

Witam.
Jak narysować wykres funkcji:
\(\displaystyle{ f(x) = (1 - x) \sqrt{ x^{2} + 2x + 1 }}\)
Mam wyznaczoną dziedzinę i nie wiem co dalej. Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
dwumian
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 197
Rejestracja: 20 mar 2011, o 14:29
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 34 razy

Wykres funkcji

Post autor: dwumian »

Wyrażenie pod pierwiastkiem zwiń do kwadratu sumy i opuść pierwiastek, pamiętając, że \(\displaystyle{ \sqrt{ a^2} = \left| a\right|}\).

Później rozwiązując przedziałami opuszczasz moduł.
ODPOWIEDZ