Mam problem z takim równaniem:
frac{2}{x-2}=3+frac{3-3(x-2)}{x-3}
Równanie
- kolanko
- Użytkownik
- Posty: 1905
- Rejestracja: 9 gru 2006, o 14:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łańcut
- Podziękował: 32 razy
- Pomógł: 172 razy
Równanie
Chodzi Ci za pewne o:
\(\displaystyle{ \frac{2}{x-2}=3+\frac{3-3(x-2)}{x-3}}\)
DZIEDZINA !!
nastepnie przerzucasz wszystko na jedna strone, pozniej do wspolnego mianownika ! a potem przyrównujesz licznik do 0
\(\displaystyle{ \frac{2}{x-2}=3+\frac{3-3(x-2)}{x-3}}\)
DZIEDZINA !!
nastepnie przerzucasz wszystko na jedna strone, pozniej do wspolnego mianownika ! a potem przyrównujesz licznik do 0