dziedzina funkcji

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
kicpereniek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 6 wrz 2011, o 22:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 14 razy

dziedzina funkcji

Post autor: kicpereniek »

Witam
Serdecznie proszę o pomoc przy zadaniu o następującej treści:
Wyznacz dziedzinę funkcji: \(\displaystyle{ f\left( x\right) = \frac{ \sqrt{x ^{3} - 3x ^{2}-x+3 } }{x+1}}\)
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

dziedzina funkcji

Post autor: miki999 »

To co pod pierwiastkiem większe od zera. I mianownik różny od zera. Wielkiej filozofii tu nie ma. Co sprawia problem?
ODPOWIEDZ