Wielomiany moduł nierówności

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Marcelinka92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 1 lis 2011, o 18:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krakow
Podziękował: 1 raz

Wielomiany moduł nierówności

Post autor: Marcelinka92 »

Rozwiąż
\(\displaystyle{ a) 4\left| x\right| - \left| x\right| ^{3}<0}\)
b) \(\displaystyle{ \left| x-2\right| ^{3} -4 \left| x-2\right| ^{2} \le 0}\)
c)\(\displaystyle{ \left| x^{3}-4x \right| > x^{3} -4x}\)
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Wielomiany moduł nierówności

Post autor: piasek101 »

a) b) wyłącz coś przed nawias

c) gdy prawa ujemna - spełnione; gdy nieujemna (zobacz)
ODPOWIEDZ