witam podloncze sie pod temat.
mam problem potrzebuje rozwiazac takie zadanie
Rozwiąż nierówność:
a) (x+2)�(x-3)�(5-x)
Nierówność wielomianowa
- kolanko
- Użytkownik
- Posty: 1905
- Rejestracja: 9 gru 2006, o 14:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łańcut
- Podziękował: 32 razy
- Pomógł: 172 razy
Nierówność wielomianowa
Dlaczego nie zalozysz swojego tematu ? ...
A co do zadania to narysuj sobie wielomian na wykresie i przeciez widac kiedy wieksze a kiedy mniejsze od 0 nie prawda?
A co do zadania to narysuj sobie wielomian na wykresie i przeciez widac kiedy wieksze a kiedy mniejsze od 0 nie prawda?
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Nierówność wielomianowa
Przyklad a:
\(\displaystyle{ x_1=-2^{(3)} x_2=3^{(2)} x_3=5}\)
Wykres bedzie sie zaczynal u dolu (od konca patrzac) ze wzgledu na ujemny wspolczynnik a, czyli:
Z b pewnie sobie poradzisz ;D Pamietaj ze -3 tez wplywa na przebieg funkcji. POZDRO
\(\displaystyle{ x_1=-2^{(3)} x_2=3^{(2)} x_3=5}\)
Wykres bedzie sie zaczynal u dolu (od konca patrzac) ze wzgledu na ujemny wspolczynnik a, czyli:
Z b pewnie sobie poradzisz ;D Pamietaj ze -3 tez wplywa na przebieg funkcji. POZDRO