Liczba pierwiastków wielomianu

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
barbra0304
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 7 mar 2011, o 11:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Toruń

Liczba pierwiastków wielomianu

Post autor: barbra0304 »

Liczba pierwiastków wielomianu \(\displaystyle{ W \left( x \right) = \left( x-1 \right) \left( x ^{2}-4 \right)}\) jest równa
Ostatnio zmieniony 13 paź 2011, o 17:02 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Liczba pierwiastków wielomianu

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ 1,-2,2}\) czyli \(\displaystyle{ 3}\)
ODPOWIEDZ