Rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ 48x(x+1)(x^3-4)=(x^4+8x+12)^2}\)
rozwiązać równanie
- Kamil Wyrobek
- Użytkownik
- Posty: 644
- Rejestracja: 24 paź 2010, o 17:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bielsko-Biała
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 60 razy
rozwiązać równanie
\(\displaystyle{ (x^4+8x+12)^2=(x^4-4x+12x+12)^2= \left[ x(x^3-4)+12(x+1)\right] ^2}\)
- Kamil Wyrobek
- Użytkownik
- Posty: 644
- Rejestracja: 24 paź 2010, o 17:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bielsko-Biała
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 60 razy
rozwiązać równanie
Jak to co... ^.-
Rozwiązać. Popatrz na to co Ci wyłożyłem na talerzu.
To przypomina idealnie wzór \(\displaystyle{ (a+b)^2}\)
Rozwiązać. Popatrz na to co Ci wyłożyłem na talerzu.
To przypomina idealnie wzór \(\displaystyle{ (a+b)^2}\)