Wielomian... Oblicz wartość bez liczenia a1, a2, a3...

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Vexel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 25 paź 2010, o 20:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

Wielomian... Oblicz wartość bez liczenia a1, a2, a3...

Post autor: Vexel »

\(\displaystyle{ W(x) = x^{5} + a _{4} x^{4} + a _{3} x^{3} + a _{2} x^{2} + a _{1}x \\
W(2)=2\\
W(4)=4\\
W(6)=6\\
W(8)=8\\
W(10)=?}\)


Oblicz \(\displaystyle{ W(10)}\) bez obliczania \(\displaystyle{ a _{4}, a _{3}, a _{2}, a _{1}}\)
Ostatnio zmieniony 3 paź 2011, o 20:26 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Wielomian... Oblicz wartość bez liczenia a1, a2, a3...

Post autor: anna_ »

151156.htm
158922.htm
ODPOWIEDZ