Funkcja F określona jest wzorem \(\displaystyle{ F(x)=\frac{-5x-11}{x+2}}\).
a)oblicz miejsce zerowe funkcji \(\displaystyle{ F}\).
b)Oblicz wartość funkcji \(\displaystyle{ F}\) dla argumentu \(\displaystyle{ (-2,4)}\).
oblicz miejsce zerowe funkcji i wartość funkcji dla argument
-
- Użytkownik
- Posty: 162
- Rejestracja: 8 wrz 2011, o 15:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Stalowa Wola
- Podziękował: 4 razy
oblicz miejsce zerowe funkcji i wartość funkcji dla argument
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2011, o 16:23 przez tometomek91, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 2911
- Rejestracja: 1 maja 2006, o 21:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 623 razy
oblicz miejsce zerowe funkcji i wartość funkcji dla argument
ad. 1
\(\displaystyle{ F(x) = 0 \\}\)
ad. 2
podstaw tę wartość argumentu za \(\displaystyle{ x}\)
\(\displaystyle{ F(x) = 0 \\}\)
ad. 2
podstaw tę wartość argumentu za \(\displaystyle{ x}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 3044
- Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gołąb
- Podziękował: 24 razy
- Pomógł: 513 razy
oblicz miejsce zerowe funkcji i wartość funkcji dla argument
Miejscem zerowym funkcji jest taki \(\displaystyle{ x}\) dla którego wartość funkcji wynosi 0
Rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ \frac{-5x-11}{x+2}=0}\)
Rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ \frac{-5x-11}{x+2}=0}\)