Rozwiaz równanie xd
\(\displaystyle{ 9x + x^{2} =}\)
Wielomiany/ Równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 16 cze 2011, o 18:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 3 razy
Wielomiany/ Równanie
Ostatnio zmieniony 17 cze 2011, o 23:48 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Co prawda nie ma takiego słowa jak "rorównanie", jednak domyślam się, że chodziło o równanie.
Powód: Poprawa wiadomości. Co prawda nie ma takiego słowa jak "rorównanie", jednak domyślam się, że chodziło o równanie.
-
- Użytkownik
- Posty: 50
- Rejestracja: 4 kwie 2011, o 17:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 1 raz
Wielomiany/ Równanie
Jeżeli jest tak:
\(\displaystyle{ 9x+x ^{2} = 0}\)
To:
\(\displaystyle{ x ^{2} +9x = 0
x(x+9)=0}\)
Więc z otrzymanego równania wychodzi:
\(\displaystyle{ x=0
x=-9}\)
Pozdrawiam.
\(\displaystyle{ 9x+x ^{2} = 0}\)
To:
\(\displaystyle{ x ^{2} +9x = 0
x(x+9)=0}\)
Więc z otrzymanego równania wychodzi:
\(\displaystyle{ x=0
x=-9}\)
Pozdrawiam.