Skróc Wyrażenie

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Gog3ta
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 16 cze 2011, o 18:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

Skróc Wyrażenie

Post autor: Gog3ta »

Moze ktoś wyjaśnic? bo nie wiem jak sie zabrac za to
\(\displaystyle{ \frac{6xy^{3}}{x^{2}y^{3} }}\)
adek05
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 450
Rejestracja: 3 kwie 2007, o 18:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biała Podlaska
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 68 razy

Skróc Wyrażenie

Post autor: adek05 »

To jest elementarna algebra na podstawie klasy 4 Wynik: \(\displaystyle{ \frac{6}{x}}\). Zastanów się dlaczego
Awatar użytkownika
wiskitki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 503
Rejestracja: 29 kwie 2011, o 21:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 176 razy
Pomógł: 29 razy

Skróc Wyrażenie

Post autor: wiskitki »

\(\displaystyle{ \frac{6xy^{3}}{x^{2}y^{3} }=\frac{6}{x}}\) igreki się skrócą całe, a x tylko w mianowniku
Gog3ta
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 16 cze 2011, o 18:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

Skróc Wyrażenie

Post autor: Gog3ta »

dzięki wielkie xd wlasnie 4 klasa juz tego nie pamietam a potrzebuje do szkoly umiec ;p
ODPOWIEDZ