Majac dane wielomiany \(\displaystyle{ w(x)=x^2-1}\)
\(\displaystyle{ p(x)=2x^3-3x^2+1}\)
wyznacz:
\(\displaystyle{ a)u(x)=w(x)+p(x) \\
b) u(x)=w(x)-P(x) \\
c)u(x)=4x* w(x)-2 * p(x)}\)
wyznaczanie wielomianów
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 11 paź 2010, o 18:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Krosno
wyznaczanie wielomianów
Ostatnio zmieniony 6 cze 2011, o 19:37 przez Frey, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 11 paź 2010, o 18:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Krosno
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 11 paź 2010, o 18:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Krosno
wyznaczanie wielomianów
a mógłbyś mi sprawdzić czy wyszło mi dobrze?
a)x²-x³
b)x²-x³
c)2x²-2-13x⁴+3x
a)x²-x³
b)x²-x³
c)2x²-2-13x⁴+3x