Oblicz równianie
-
- Użytkownik
- Posty: 45
- Rejestracja: 23 mar 2011, o 17:11
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 16 razy
Oblicz równianie
\(\displaystyle{ (2 \frac{1}{4} ) \frac{3}{2} *16 ^{0} \setminus ( \frac{1}{3 ^{2} } ) ^{2}}\) tam gdzie mam 1 wyrażenie \(\displaystyle{ (2 \frac{1}{4} )}\) za nawiasem jest \(\displaystyle{ -\frac{3}{2}}\) to potęga
- Errichto
- Użytkownik
- Posty: 1629
- Rejestracja: 17 mar 2011, o 18:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suwałki
- Podziękował: 28 razy
- Pomógł: 272 razy
Oblicz równianie
Jestem ciekaw czy wiesz co oznacza \(\displaystyle{ \setminus}\)
Z którym działaniem masz problem? Z dzieleniem? Czy może z zamianą ułamka niewłaściwego na właściwy?
Z którym działaniem masz problem? Z dzieleniem? Czy może z zamianą ułamka niewłaściwego na właściwy?
- Errichto
- Użytkownik
- Posty: 1629
- Rejestracja: 17 mar 2011, o 18:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suwałki
- Podziękował: 28 razy
- Pomógł: 272 razy
Oblicz równianie
Jakie itp.?
Chyba wiesz jak zamienić ułamek właściwy na niewłaściwy?
page.php?p=kompendium-potegi-i-pierwiastki
Dalej nie wiem z czym konkretnie masz problem, tzn. co jest szczególnego w tym 1. wyrażeniu?
Chyba wiesz jak zamienić ułamek właściwy na niewłaściwy?
page.php?p=kompendium-potegi-i-pierwiastki
Dalej nie wiem z czym konkretnie masz problem, tzn. co jest szczególnego w tym 1. wyrażeniu?