wskaż wielomian zmiennej

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
lukasz1222
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 28 lut 2011, o 13:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Konin

wskaż wielomian zmiennej

Post autor: lukasz1222 »

Wskaż wielomian zmiennej x stopnia czwartego

A.\(\displaystyle{ f(x)=(3x^{3}-2x^{2})(x ^{2}+4)}\)
B.\(\displaystyle{ g(x)= \sqrt{2} x^{2}-3x+x ^{2}(x-2)}\)
C.\(\displaystyle{ h(x)=2-3x+4 x^{2}+ \sqrt[3]{3} x^{4}}\)
D.\(\displaystyle{ g(x)=2-3 x^{3}+2x-(4x-( \sqrt{2})^{4}) x^{4}}\)
xxsmyqxx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 129
Rejestracja: 26 lis 2009, o 17:39
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 9 razy

wskaż wielomian zmiennej

Post autor: xxsmyqxx »

c)
lukasz1222
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 28 lut 2011, o 13:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Konin

wskaż wielomian zmiennej

Post autor: lukasz1222 »

jak to obliczyć?
norwimaj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5101
Rejestracja: 11 mar 2011, o 16:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: 52°16'37''N 20°52'45''E
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 1001 razy

wskaż wielomian zmiennej

Post autor: norwimaj »

\(\displaystyle{ \max\{0,1,2,4\}=4}\)
Pomogłem?
lukasz1222
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 28 lut 2011, o 13:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Konin

wskaż wielomian zmiennej

Post autor: lukasz1222 »

Mozna prosic o wytlumaczenie krok po kroku,bo to mi niewiele mówi;/
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34295
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

wskaż wielomian zmiennej

Post autor: Jan Kraszewski »

A wiesz, co to jest stopień wielomianu?

JK
lukasz1222
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 28 lut 2011, o 13:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Konin

wskaż wielomian zmiennej

Post autor: lukasz1222 »

Juz wiem o co chodzi:)
ODPOWIEDZ