niech \(\displaystyle{ a _{n}}\) dla \(\displaystyle{ n \ge 1}\) będzie resztą z dzielenia wielomianu \(\displaystyle{ w _{n}\left( x\right) = \left( 2x ^{2} - 3x - \frac{11}{2} \right) ^{n}}\) przez dwumian \(\displaystyle{ (x+1)}\). oblicz sumę dziesięciu początkowych wyrazów tego ciągu.
Rozwiąże ktoś takie zadanko ?? byłbym wdzięczny..
niech an dla n >=1....
- I want you
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 4 lis 2010, o 17:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nieledwia
- Podziękował: 3 razy
- I want you
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 4 lis 2010, o 17:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nieledwia
- Podziękował: 3 razy
niech an dla n >=1....
dobrze rozumuje??
\(\displaystyle{ a _{n} =\left( - \frac{1}{2}\right) ^{n}}\)
?
\(\displaystyle{ a _{n} =\left( - \frac{1}{2}\right) ^{n}}\)
?
- I want you
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 4 lis 2010, o 17:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nieledwia
- Podziękował: 3 razy