Przedstaw w postaci sumy ułamków prostych - do sprawdzenia

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
fliper
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 7 lut 2011, o 01:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 1 raz

Przedstaw w postaci sumy ułamków prostych - do sprawdzenia

Post autor: fliper »

\(\displaystyle{ \frac{-x^3+7x^2-x+10}{x^4+x^3-3x^2-4x-4} = \frac{7}{x-2} - \frac{18}{x+2} + \frac{10x+10}{x^2+x+1}}\)

komuś wyszedł inny wynik ?
Awatar użytkownika
okon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 731
Rejestracja: 12 paź 2008, o 22:45
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 170 razy
Pomógł: 16 razy

Przedstaw w postaci sumy ułamków prostych - do sprawdzenia

Post autor: okon »

zle, sprawdz jeszcze raz.
fliper
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 7 lut 2011, o 01:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 1 raz

Przedstaw w postaci sumy ułamków prostych - do sprawdzenia

Post autor: fliper »

Przynajmniej powiedz czy w mianownikach się wszystko zgadza?
Awatar użytkownika
okon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 731
Rejestracja: 12 paź 2008, o 22:45
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 170 razy
Pomógł: 16 razy

Przedstaw w postaci sumy ułamków prostych - do sprawdzenia

Post autor: okon »

mianowniki ok.
zrób jeszcze raz, wynik to:
Ukryta treść:    
ODPOWIEDZ