Tak jak w temacie!
\(\displaystyle{ x(x-2)^{2} ( x^{2}+1)= 0\\
x^{4}+ 5x^{3} + 4x^{2}=0 \\
x^{2} (x ^{2} + 2)( x^{2}-1)= 0}\)
Wielomianowe Równanie
Wielomianowe Równanie
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, o 09:37 przez tometomek91, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 10 sty 2010, o 15:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczebrzeszyn
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 2 razy
Wielomianowe Równanie
Pierwsze: \(\displaystyle{ x=0 \vee x=2}\)
Drugie: \(\displaystyle{ x=0 \vee x=-1 \vee x=-4}\)
Trzecie: \(\displaystyle{ x=0 \vee x=1 \vee x=-1}\)
Drugie: \(\displaystyle{ x=0 \vee x=-1 \vee x=-4}\)
Trzecie: \(\displaystyle{ x=0 \vee x=1 \vee x=-1}\)