Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
-
qwadrat
- Użytkownik
- Posty: 348
- Rejestracja: 10 paź 2010, o 23:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: sinus
- Pomógł: 1 raz
Post
autor: qwadrat »
Podaj dziedzine funkcji \(\displaystyle{ f(x)= \sqrt{x ^{3}-x ^{2} } - \sqrt{x ^{4}-16x ^{2} }}\)
-
math questions
- Użytkownik
- Posty: 923
- Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: .....
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 171 razy
Post
autor: math questions »
\(\displaystyle{ \begin{cases} x ^{3}-x ^{2} \ge 0 \\ x ^{4}-16x ^{2} \ge 0 \end{cases}}\)
-
daniello
- Użytkownik
- Posty: 45
- Rejestracja: 24 cze 2010, o 19:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 3 razy
Post
autor: daniello »
x \(\displaystyle{ \ge}\) 4
;P
-
qwadrat
- Użytkownik
- Posty: 348
- Rejestracja: 10 paź 2010, o 23:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: sinus
- Pomógł: 1 raz
Post
autor: qwadrat »
temat do usuniecia