znajdz wartosci wspolczynnikow m i n

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
walistopa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 306
Rejestracja: 12 gru 2010, o 13:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: katowice
Podziękował: 7 razy

znajdz wartosci wspolczynnikow m i n

Post autor: walistopa »

wielomian W(x)=\(\displaystyle{ 2x^3+mx^2+nx+2}\) jest podzielny przez wielomian P(x)\(\displaystyle{ x^2-3x+2}\)
oblicz wartosc wspolczynnikow m i n
Wyszło mi ze m= -6 a n=1 moglby to ktos sprawdzic
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

znajdz wartosci wspolczynnikow m i n

Post autor: Kacperdev »

źle

\(\displaystyle{ m=-5}\)
\(\displaystyle{ n=1}\)
ODPOWIEDZ