równiania wielomianowe
-
- Użytkownik
- Posty: 45
- Rejestracja: 29 wrz 2010, o 15:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Płońsk
równiania wielomianowe
Dla jakiej wartości parametru b wielomiany \(\displaystyle{ w\left( x\right)=x \left( x-2b\right) ^{2}}\) i \(\displaystyle{ u\left( x\right) = x^{3} + 6x^{2}+9x}\) są równe?
-
- Użytkownik
- Posty: 45
- Rejestracja: 29 wrz 2010, o 15:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Płońsk
-
- Użytkownik
- Posty: 45
- Rejestracja: 29 wrz 2010, o 15:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Płońsk
równiania wielomianowe
Tak zrobiłam. Wyszło mi \(\displaystyle{ x^{3}-4bx ^{2}+ 4b^{2}x}\) i nie wiem co dalej
-
- Użytkownik
- Posty: 4672
- Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 124 razy
- Pomógł: 978 razy
równiania wielomianowe
\(\displaystyle{ x^3+6x^2+9x \\
x^3-4bx^2+4b^2x}\)
Współczynniki mają być równe, czyli:
\(\displaystyle{ \begin{cases} 6=-4b \\ 9=4b^2 \end{cases}}\)
x^3-4bx^2+4b^2x}\)
Współczynniki mają być równe, czyli:
\(\displaystyle{ \begin{cases} 6=-4b \\ 9=4b^2 \end{cases}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 45
- Rejestracja: 29 wrz 2010, o 15:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Płońsk
-
- Użytkownik
- Posty: 45
- Rejestracja: 29 wrz 2010, o 15:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Płońsk