Rozwiaz nierownosc

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
Dejzula
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 9 sty 2010, o 20:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Żyrkowice

Rozwiaz nierownosc

Post autor: Dejzula »

\(\displaystyle{ x ^{3} -6x ^{2} +12x-8 \le 0}\)

no i tam proboje metoda bezu

\(\displaystyle{ w(1)=0}\)
i potem nie da rady podzielic wiec zostaje metoda grupowania bo przed nawias nie mozna wyciagnac

jak to pogrupowac lub jaka inna metoda to rozwiazac

\(\displaystyle{ wynik xE(- \infty ;2>}\)
Savannah
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 11 lis 2009, o 19:44
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Chrzanów
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 9 razy

Rozwiaz nierownosc

Post autor: Savannah »

Ale W(1) nie jest równe 0.
W(2)=0. I teraz spróbuj podzielić.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2011, o 15:59 przez Savannah, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Vax
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2913
Rejestracja: 27 kwie 2010, o 22:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biała Podlaska / Warszawa
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 612 razy

Rozwiaz nierownosc

Post autor: Vax »

\(\displaystyle{ W(2) = 0}\)

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ